PÉČE O VAŠE NOHY A RUCE

Helena Peřinová

Salon IDENTITA
Milady Horákové 19
Praha7 17000

GEHWOL
Semináře pro pedikérky
U Vršovického nádraží 14
101 00 Praha 10
+420 608 580 025
helenarambouskova@seznam.cz

OŠETŘENÍ DIABETIKŮ - PROPLÁCENÉ ZDRAVOTNÍMI POJIŠŤOVNAMI

07.02.2024 12:17

   Proplácení přístrojové pedikúry z preventivních fondů zdravotních pojišťoven

S ohledem na fakt, že syndrom diabetické nohy je jednou z nejdražších komplikací cukrovky, kterému se dá částečně předcházet preventivní přístrojovou pedikúrou a pravidelnou kosmetikou péčí o nohy, pojišťovny vyslyšely argumenty České  podiatrické společnosti  a navýšily možnosti čerpat finanční prostředky z fondu prevence pro diabetiky.  

Česká podiatrická společnost vede registr osob, které mají živnostenské oprávnění provádět pedikúru a byli řádně zaškolené pro provádění přístrojové pedikúry. Každá pedikérka, která má zájem tuto službu poskytovat se musí registrovat do společnosti a doložit certifikát o zaškolení. 

Seminář pro zaškolení k provádění přístrojové pedikúry, můžete absolvovat zde : Gehwol.cz

Pojišťovny při proplácení kontrolují, zda pacient je léčen s diabetem (musí doložit průkaz diabetika, nebo potvrzení lékařem).  

Seznam poskytovatelů – členů České podiatrické společnosti, kteří poskytují služby přístrojové pedikúry je dostupný na

 https://www.podiatrie.cz/cz/registr-cps/registr-poskytovatelu-sluzeb/

SEZNAM PROPLÁCEJÍCÍCH POJIŠŤOVEN

 

205 - Česká průmyslová zdravotní pojišťovna

https://www.cpzp.cz/preventivni-program/32

bude poskytovat pojištěncům příspěvek na prevenci zhoršení diabetes ve výši až 1 000 Kč. Součástí programu je opět možnost čerpat příspěvek také na přístrojovou pedikúru. K čerpání příspěvku lze doložit i více dokladů o úhradě a částku z dokladů sečíst (tzn. doklady o úhradě lze kumulovat). Doklady musí být pořízeny v roce 2024, poslední, resp. nejnovější z dokladů nesmí být starší než 3 měsíce.

111 - Všeobecná zdravotní pojišťovna

https://www.vzp.cz/pojistenci/vyhody-a-prispevky/podpurne-programy/diabetes-mellitus

klienti VZP nad 18 let, kteří se léči s diabetem, mohou čerpat příspěvek 3 000 Kč na přístrojovou pedikúru (na jedno ošetření v max. výši 500 Kč)

 

1 000 Kč pojištěncům bez omezení věku s diagnózou diabetes mellitus na pomůcky mimo mnohé jiné se tento příspěvek vztahuje i na gely, krémy, spreje a další přípravky určené speciálně pro péči o kůži diabetické nohy,

O příspěvek si můžete do vyčerpání stanoveného limitu zažádat 2× ročně.

Jsou akceptovány platební doklady s datem úhrady od 1. 1. 2024, které při podání žádosti nesmí být starší než 3 měsíce od data úhrady (při více platebních dokladech nesmí být datum úhrady posledního platebního dokladu starší než 3 měsíce od data úhrady).

213 - Revírní bratrská pokladna

https://www.rbp213.cz/cs/pojistenci/bonusy-a-prevence/preventivni-a-bonusovy-program/zeny-od-19-do-59-let/a-912/#popup_diabetici

pojištěnci RBP mohou čerpat příspěvek na přístrojovou pedikúru pro diabetiky 1000 Kč a převodem od rodiny a přátel jej lze navýšit až na 3000 Kč.

Více informací o příspěvku mohou pojištěnci získat zde:

Navíc mohou pojištěnci RBP (účastníci Programu 90+) využít pro tyto účely i  bonusový příspěvek Bonus 90+ (příspěvek na ošetření nehrazené z veřejného zdravotního pojištění), a to až do výše 700 Kč. V závislosti na bodové hodnotě, která bude pojištěncům v daném roce přiznána (za věrnost, absolvování preventivních vyšetření atd.). Registrace do Programu 90+ je jednoduchá, jednorázová a nově je umožněna všem pojištěncům RBP.

207 - Oborová zdravotní pojišťovna bank

https://www.ozp.cz/benefity/benefityozp

hradí v rámci preventivních programů preventivní příspěvky dle speciálních pravidel až do výše 10 000 Kč/rok preventivní příspěvky. Tato pojišťovna přispívá na prevenci dle výše kreditů na VITAKARTĚ

 

211 - Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra

https://www.zpmvcr.cz/pojistenci/prispevky-z-fondu-prevence/pristrojova-pedikura-pro-diabetiky

Přispívá až 500 Kč na přístrojovou pedikúru pro diabetik